Lupe Music's Fan Box

Lupe Music on Facebook

miércoles, 12 de noviembre de 2008

Segona part del VIATGE a PARÍS....

Bon día amics! Ací estic per acabar de contar-vos el viatge a París.

El divendres 31 d'octubre vam anar directes a visitar la Catedral de Notre Dame de París. Sobradament coneguda per tots. Jo crec que esta catedral és més bonica per fora que per dins. Per fora impressiona la seua forma amb els imponents arbotants . Per dins és molt bonica, no dic que no, pero a mí em va impressionar més la Catedral de Saint Denis, al entrar per la porta. Bé tot seguit teniu algunes imatges, fins i tot vaig fotografiar les gàrgoles que surten a la película de Walt Disney del "Geperut de Notre Dame"


Després anàrem a fer-mos un te a una cafetería a l'altra part del riu des de la qual teniem vistes a la Catedral. Qué bonic!!

I per rematar el dia vam anar quan ja s'estava fent denit, a la Plaça dels Vosgos que té la importància de ser la plaça més antiga de París, i a pegar una volteta a l'òpera nova de París (Bastilla). Ma mare volia assistir a la representació de Rigoletto de Verdi, però no va poder ser. Hi havia massa cua i era massa cara l'entrada. A continuació teniu unes imatges de la plaça dels Vosgos.El dissabte 1 de novembre amb un dia de pluja molt lleig, vam anar a Montmartre a visitar la Basílica del Sacré Coeur i la plaça dels pintors. Voliem visitar també el Museu de Montmartre, en tan mala pata que estava tancat perquè preparàven una exposició sobre un actor francés de l'època de joventut de ma mare. A continuació teniu instantànies de la Basílica i també de Le Poulbot, el restaurant petit on vam dinar.

I en acabant vam anar a fer una visita a les Galeries Lafayette, que ya estaven adornades per al Nadal. I a fer-li un retrato a l'òpera Garnier (l'antiga òpera de París)El diumenge 2 de novembre vam agafar el tren i van anar fora de París, a un poble anomenat Chartres, ciutat que enmig del Camí de Santiago, és un creuament de camins des de Normandia fins la conca del Loira i des de París fins la Bretanya. Chartres és la ciutat del perfum. El sabor medieval de les seues cases i carrers está culminat per la seua catedral, una joia de l'art gòtic. Dita catedral té una particularitat única: un laberint al terra, que era seguit pels peregrins.

A les fotos podeu vore tot l'anterior així com l'acollidora teteria on vam berenar uns crepes per a xuplar-se els dits.

El dilluns 3 de novembre vam fer una volteta pel barri on viu mon tio Josep Vicent Aznar, qui molt generosament ens va deixar el seu piset per a pasar la nostra setmana en París. El barri es Neully sur Seine, i encara que no és cèntric, està molt ben comunicat en metro amb el centre. És una zona molt bona de París, prop de la Defense, que és un modern districte de negocis a l'oest de París. A les fotos vegeu l'edifici on està el piset de mon tio en la Rue de l'Eglise, i just davant del seu carrer passa l'Avinguda Charles de Gaulle des d'on es veuen estes vistes a una part l'arc de triomf i a l'altra l'arc de la Defense.
I a la tarda va acabar la aventura, quan vam agafar un taxi que ens va dur a l'aeroport de tornada cap a València. El taxista d'origen argelià, anomenat Yanis i i molt simpàtic, ens va fer molt amé el viatge.
I les últimes paraules que em va dirigir abans d'acomiadar-se de nosaltres van ser: Tens una mare molt bona.
I he de dir que té tota la raó. Ja que este viatge m'ha servit entre altres coses, per adonar-me d'aquesta gran veritat.
;-)
Fins un altra amics!!
No hay comentarios: