Lupe Music's Fan Box

Lupe Music on Facebook

martes, 11 de noviembre de 2008

Per fí instantànies del VIATGE a PARÍS

Per fí ja tinc ací les fotos del viatge i el relat del tour per la CIUTAT DE LA LLUM.



Com podeu vore ací estic a punt de pujar a l'avió, és dilluns 27 d'octubre a la tarda. A París vam arribar denit.


El primer dia, dimarts 28, com podeu vore en les següents imatges, vam anar a pujar a l'arc de triomf i a vore la Tour Eiffel. A més a la tarda anarem a vore un museu que s'anomena Marmotan. On hi han obres principalment de Claude Monet i on hi ha un quadre de dit pintor que es titula "Impression soleil levant" i que es considera el primer quadre impressionista.















Bé, el segon dia dimecres 29, vam anar a Saint Denis. Una catedral que té la importància de ser on començà el estil gòtic. És impressionant amb les seues vidrieres i columnes. A més té altre atractiu i és que allí estan enterrats tots els reis de França des dels merovingis fins a Maria Antonieta i Lluís XVI, i tota la parentela aquella que van guillotinar a la Revolució Francesa. El mateix dia per la tarda vam anar a vore altre esglésies com són Saint Germain i Saint Sulpice (aquesta última surt al llibre de El código da Vinci) i també anàrem a la Rue du Bac, on la verge Miraculosa es va aparéixer a Santa Catalina Laboure.

Ací teniu fotos de la catedral i a mí em teniu ahí junt a Maria Antonieta.













El dijous 30, malgrat la pluja i el fred vam prosseguir la ruta capa al Musée d'Orsay, un museu impressionant amb pintures i escultures de gairebé tots els estils, on hi havía fins i tot un quadre de Sorolla i una exposició de mobles d'estil modernista, així com dues una exposicións itinerants: una de màscares d'arreu del món i altra de quadres de Picasso. Però per a mi el millor del museu es la última planta on estan les obres dels pintors impressionistes, que m'encanten: Toulouse Lotrec, Claude Monet, Renoir, Pisarro, Edgar Degass, Manet, Vincent van Gogh... L'impressionisme és IMPRESSIONANT. I per a mostra un botó.


























El dijous a la tarda vam anar a vore la entrada del Louvre (perquè jo volia vore la Piràmide que han posat que quan vaig anar de menuda encara no estava) i després anàrem a vore la Eglise de la Madeleine. Una de les esglésies més grans i famoses de París. En tan bona sort que just eixa nit féien un concert on una orquestra amb cor inclòs anàven a representar el Requiem de Mozart. Vam comprar les entrades i acudirem eixa nit al concert. No hi han paraules per descriure la sensació que s'experimenta al sentir el Requiem de Mozart amb una orquestra i un cor enorme que t'ho canten just davant de tú (perqué estàvem a primera fila) amb la sonoritat d'una església tan enorme. IMPRESSIONANT.

Vam comprar el CD del Requiem gravat per la mateixa orquestra i cor. Ací teniu algunes imatges .















I de moment fins ací, perquè en tanta foto el bloc es ratlla. La resta del viatge la publicaré demà....

1 comentario:

TM dijo...

BONES!
JA VEIG QUE AIXÒ VA SER UN GRAN VIATGE. QUE GUAI, LES FOTOS PARLEN PER ELLES MATEIXES, M'HAN VINGUT GANES D'ANAR A PARÍS!!

PER CERT, M'ALEGRÀ VEURE`T EN EL CONCERT, EL DIUMENGE ESTAREM AHI L'ULTIM TOC & CIA PER A ESCOLTART-E.
1 ABRAÇADA